Ořechové vdolečky s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4062 kcal
- Sacharidy 512 g
- Tuky 185 g
- Sodík 1400 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 377.3 mg
- Draslík 1381.1 mg
- Vláknina 17228 mg
- Vitamín A 17228 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 126.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu.
-
3
Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout.
-
4
Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme.
-
5
Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy.