Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
- 50 g Slanina vepřová
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 14 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 892.7 mg
- Vláknina 36798.5 mg
- Vitamín A 36798.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek.
-
2
Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem.
-
3
Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku.
-
4
Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou.