Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 892.7 mg
  • Vláknina 36798.5 mg
  • Vitamín A 36798.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek.

  • 2

    Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem.

  • 3

    Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku.

  • 4

    Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu