Houbová omáčka s kerblíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Houby sušené
  • 100 g Lišky čerstvé
  • 300 ml Bešamel
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 407.7 mg
  • Vláknina 3930.3 mg
  • Vitamín A 3930.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené hříbky nejprve namočíme ve vodě. Po vyjmutí nasekáme a výluh uchováme.

  • 2

    Lišky očistíme, nasekáme a doměkka podusíme na rozehřátém másle. Přidáme hřiby a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Výluh z hřibů procedíme přes síto, smícháme se sójovou a bešamelovou omáčkou, přilijeme k liškám a asi 20minut provaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekaný kerblík a ihned podáváme.

Komentáře k receptu