Houbová omáčka s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 19 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 407.7 mg
- Vláknina 3930.3 mg
- Vitamín A 3930.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené hříbky nejprve namočíme ve vodě. Po vyjmutí nasekáme a výluh uchováme.
-
2
Lišky očistíme, nasekáme a doměkka podusíme na rozehřátém másle. Přidáme hřiby a ještě krátce podusíme.
-
3
Výluh z hřibů procedíme přes síto, smícháme se sójovou a bešamelovou omáčkou, přilijeme k liškám a asi 20minut provaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekaný kerblík a ihned podáváme.