Candát na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 3505.7 mg
  • Vitamín A 3505.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou noky.

Komentáře k receptu