Candát na paprice
Suroviny
- 1000 g Candát obecný
- 80 g Máslo čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 169.4 mg
- Vláknina 3505.7 mg
- Vitamín A 3505.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.
-
2
Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.
-
3
Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.
-
4
Vhodnou přílohou jsou noky.