Pečená kachna nadivoko

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 ks Jalovec
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.25 dl Víno červené
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1371 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 263.9 mg
  • Vláknina 7584 mg
  • Vitamín A 7584 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.

  • 2

    Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.

  • 3

    Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.

  • 5

    Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.

  • 6

    Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Komentáře k receptu