Pečená kachna nadivoko
Suroviny
- 80 g Cibule
- 60 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kachna mražená
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 3 ks Jalovec
- 2 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.25 dl Víno červené
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1371 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 123 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 263.9 mg
- Vláknina 7584 mg
- Vitamín A 7584 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.
-
2
Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.
-
3
Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
-
4
Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.
-
5
Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.
-
6
Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.