Husa v šouletu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 57 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 620.2 mg
- Vláknina 10115 mg
- Vitamín A 10115 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.
-
2
V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.
-
3
Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.
-
4
Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.
-
5
Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.