Liči v kořeněném sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 276 mg
- Vláknina 4950 mg
- Vitamín A 4950 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Limetkovou šťávu a kůru spolu s badyánem, cukrem a 150 ml vody zahříváme v kastrůlku, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
-
2
Liči oloupeme a případně odstraníme pecky. Vložíme do servírovací mísy, přidáme nasekaný zázvor a zakápneme trochou zázvorového nálevu.
-
3
Cukrový rozvar přecedíme na liči a necháme vychladnout. Dezert před podáváním uložíme do chladničky.
-
4
Můžeme podávat s trochou smetany nebo se zmrzlinou.