Italský rýžový dort
Suroviny
- 500 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Sýr Parmezán
- 150 g Créme fraiche
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 plátek Krůtí prsa
- 1 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2130 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 288.9 mg
- Draslík 1245.2 mg
- Vláknina 23729.2 mg
- Vitamín A 23729.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.
-
2
V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.
-
3
Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.
-
4
Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.
-
5
Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.
-
6
Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
-
7
Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.