Jehněčí kari s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 24 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 1032.6 mg
- Vláknina 11052 mg
- Vitamín A 11052 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky a v míse promícháme s kari pastou.
-
3
Ve woku na rozehřátém oleji opékáme 5 minut za stálého obracení kolečka cibule, na kostky nakrájený lilek, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. K zelenině přidáme jehněčí maso a opékáme ještě 5 minut. Podle chuti mírně osolíme.
-
4
Nakonec přilijeme vývar, přidáme uvařené brambory a zvolna vše vaříme 30 minut.
-
5
Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.