Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 426 mg
  • Vláknina 439.8 mg
  • Vitamín A 439.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny smícháme na marinádu, důkladně jí maso potřeme, zabalíme do mikroténu a dáme přes noc do lednice.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na grilu.

  • 3

    Během grilování potíráme marinádou.

  • 4

    Upečené maso nakrájíme na tenké plátky.

Komentáře k receptu