Švestkový Bourdaloue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 800 g Švestky
  • 80 g Cukr moučkový
  • 6 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 400 g Rýže mléčná natural
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Sirup cukrový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 406.1 mg
  • Vláknina 7430 mg
  • Vitamín A 7430 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poté je necháme 10 minut povařit v cukrovém sirupu.

  • 2

    Rýžovou kaši rozprostřeme na dno zapékací mísy, poklademe vrstvou švestek. Vejce smícháme s moučkovým cukrem, mlékem a maizenou.

  • 3

    Směs nalijeme okolo ovoce.

  • 4

    Zapečeme při 220 °C cca 15 minut.

  • 5

    Poté posypeme nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu