Švestkový Bourdaloue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 11 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 125.2 mg
- Draslík 406.1 mg
- Vláknina 7430 mg
- Vitamín A 7430 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poté je necháme 10 minut povařit v cukrovém sirupu.
-
2
Rýžovou kaši rozprostřeme na dno zapékací mísy, poklademe vrstvou švestek. Vejce smícháme s moučkovým cukrem, mlékem a maizenou.
-
3
Směs nalijeme okolo ovoce.
-
4
Zapečeme při 220 °C cca 15 minut.
-
5
Poté posypeme nasekanými mandlemi.