Zmrzlina Parfet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 43 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 483.6 mg
- Draslík 281.2 mg
- Vláknina 4850 mg
- Vitamín A 4850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat.
-
2
Žloutky ušleháme do bílé pěny se 110 g cukru. Poté přidáme pár lžic horkého mléka, zamícháme a vlijeme celý zbytek mléka. Vanilkový lusk jsme nejprve vyjmuli.
-
3
Dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
-
4
Oříšky necháme nasucho opražit v troubě při 180 °C. Rukou odrolíme slupky. Ze zbytku cukru a 3 0ml vody vytvoříme karamel. Oříšky rozložíme na mramorovou desku potřenou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky. Ty přisypeme do krému zamícháme a necháme vychladit v nádobě na šerbet.