Indický fazolový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 4 g Petržel - nať
  • 6 g Zázvor mletý
  • 12 g Kurkuma
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 600 g Fazole
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300 mg
  • Vláknina 5064.9 mg
  • Vitamín A 5064.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí cca 30 minut. Poté slijeme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, kurkumu, zázvor a cayenský pepř.

  • 3

    Přilijeme 2 l vody, přisypeme fazole, tymián, bobkový list a petržel. Vše osolíme a opepříme. Zakryté vaříme na mírném plameni 120 minut.

  • 4

    Na závěr přimícháme sekaný koriandr a ihned podáváme.

Komentáře k receptu