Indický fazolový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 28 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 300 mg
- Vláknina 5064.9 mg
- Vitamín A 5064.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí cca 30 minut. Poté slijeme.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, kurkumu, zázvor a cayenský pepř.
-
3
Přilijeme 2 l vody, přisypeme fazole, tymián, bobkový list a petržel. Vše osolíme a opepříme. Zakryté vaříme na mírném plameni 120 minut.
-
4
Na závěr přimícháme sekaný koriandr a ihned podáváme.