Vepřové dělové koule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 54 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 675.6 mg
- Vláknina 3996.8 mg
- Vitamín A 3996.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpracujeme mleté maso, strouhanku, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř.
-
2
Směs tvarujeme do kuliček velikosti vlašského ořechu. Pečeme na oleji ze všech stran, potom přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut.
-
3
Sekaná rajčata v konzervě, prolisovaný česnek a lžíci nasekané petrželky povaříme, necháme vychladnout a podáváme k masovým kuličkám.