Čajoty s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 300 g Rýže loupaná
  • 12 g Cukr krupice
  • 6 g Kari koření
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Čajot
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 116.2 mg
  • Vláknina 4228.6 mg
  • Vitamín A 4228.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čajoty podélně rozkrojíme a dáme péct na 35 minut při 180°C.

  • 2

    Poté vydlabeme dužinu.

  • 3

    Rýži uvaříme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 4

    Smícháme dohromady a přidáme zbytek ingrediencí.

  • 5

    Vzniklou nádivkou naplníme vydlabané čajoty a dáme zapéct při 180°C na 50 minut do trouby.

  • 6

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu