Zapékané lilky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 24 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 714.1 mg
- Vláknina 17325.5 mg
- Vitamín A 17325.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, odkrojíme tuhé konce, poté podélně nakrájíme, prokrajujeme do konce jen na jedné straně. Dobře osolíme a necháme odkapat přebytečnou vodu.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Obojí osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.
-
3
Rajčata omyjeme a pokrájíme na 5 mm silná kolečka. Osolíme a opepříme.
-
4
Polovinu cibule s česnekem přendáme na dno zapékací mísy vymazané olejem. Jednotlivé plátu vějířů z lilků proložíme plátky rajčat a přendáme na cibuli do zapékací mísy. Posypeme zbytkem cibule s česnekem.
-
5
Bylinky nakrájíme na drobno a posypeme jimi lilky. Osolíme a opepříme.
-
6
Zapékací mísu zakryjeme alobalem a pečeme 15 minut při 230 °C, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě 75 minut.