Špenátový hamburger s mexickou hot salsou
Suroviny
- 60 g Kukuřičná krupice T 600
- 150 g Špenát listový mražený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.25 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka Hot Salsa
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 12 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 362.1 mg
- Vláknina 6397.8 mg
- Vitamín A 6397.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme zeleninovou oblohu do housky. Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salátové listy překrájíme na široké plátky, okurku a rajče nakrájíme na tenká kolečka, papriky na tenké nudličky. Hamburgrové housky nebo žemle rozkrojíme.
-
2
Nyní si připravíme burgery.
-
3
Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Semínka ze slunečnice opražíme na pánvi nasucho. Na pánev dáme 2 lžíce oleje, rozehřejeme a lehce osmažíme cibuli. Vložíme mražený špenát a podusíme. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kukuřičnou krupici a vše přivedeme k varu. Dále vaříme jen na mírném ohni 10 minut. Sejmeme z ohně, přidáme 2 lžíce mouky, vejce a opražená slunečnicová semínka. Vše důkladně promícháme.
-
4
Vzniklé těsto si rozdělíme na 4 díly a lžící vkládáme do rozpáleného oleje, utvoříme placičky, uhladíme a smažíme po obou stranách.
-
5
Rozkrojené housky pomažeme po řezných stranách salsou, na jednu polovinu housky položíme pokrájené listy salátu, plátky okurek a rajčat a nudličky paprik. Nakonec vložíme hotový burger a přikryjeme drouhou polovinou housky se salsou. Podáváme teplé.