Špenátový hamburger s mexickou hot salsou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Kukuřičná krupice T 600
  • 150 g Špenát listový mražený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hot Salsa
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 362.1 mg
  • Vláknina 6397.8 mg
  • Vitamín A 6397.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme zeleninovou oblohu do housky. Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salátové listy překrájíme na široké plátky, okurku a rajče nakrájíme na tenká kolečka, papriky na tenké nudličky. Hamburgrové housky nebo žemle rozkrojíme.

  • 2

    Nyní si připravíme burgery.

  • 3

    Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Semínka ze slunečnice opražíme na pánvi nasucho. Na pánev dáme 2 lžíce oleje, rozehřejeme a lehce osmažíme cibuli. Vložíme mražený špenát a podusíme. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kukuřičnou krupici a vše přivedeme k varu. Dále vaříme jen na mírném ohni 10 minut. Sejmeme z ohně, přidáme 2 lžíce mouky, vejce a opražená slunečnicová semínka. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Vzniklé těsto si rozdělíme na 4 díly a lžící vkládáme do rozpáleného oleje, utvoříme placičky, uhladíme a smažíme po obou stranách.

  • 5

    Rozkrojené housky pomažeme po řezných stranách salsou, na jednu polovinu housky položíme pokrájené listy salátu, plátky okurek a rajčat a nudličky paprik. Nakonec vložíme hotový burger a přikryjeme drouhou polovinou housky se salsou. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu