Calzonetti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koření na pizzu
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koření na pizzu
  • 1 balení Droždí sušené
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 365.2 mg
  • Draslík 173.6 mg
  • Vláknina 6489.3 mg
  • Vitamín A 6489.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.

  • 2

    Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.

  • 4

    Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

Komentáře k receptu