Calzonetti
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Sýr Gouda 45%
- 50 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 g Šunka dušená
- 200 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření na pizzu
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koření na pizzu
- 1 balení Droždí sušené
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 44 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 365.2 mg
- Draslík 173.6 mg
- Vláknina 6489.3 mg
- Vitamín A 6489.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.
-
2
Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.
-
3
Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.
-
4
Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.