Chlebový pudink s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Biskupský chlebíček
  • 285 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo pomazánkové ochucené sladké čokoláda
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 177.9 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1210 mg
  • Vitamín A 1210 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 446.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme máslem.

  • 2

    Každý krajíček chlebíčku namažeme z jedné strany

  • 3

    čokoládovým máslem, vložíme je do pekáčku namazanou stranou vzhůru a rozdělíme na ně zbytek másla.

  • 4

    Vejce našleháme, přidáme smetanu, mléko, cukr a vanilkovou esenci, směsí přelijeme chléb a necháme 10min odstát. Poté pečeme 30-40min, až bude povrch křupavý.

  • 5

    Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu