Chlebový pudink s čokoládou
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 200 g Biskupský chlebíček
- 285 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo pomazánkové ochucené sladké čokoláda
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 177.9 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1210 mg
- Vitamín A 1210 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 446.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme máslem.
-
2
Každý krajíček chlebíčku namažeme z jedné strany
-
3
čokoládovým máslem, vložíme je do pekáčku namazanou stranou vzhůru a rozdělíme na ně zbytek másla.
-
4
Vejce našleháme, přidáme smetanu, mléko, cukr a vanilkovou esenci, směsí přelijeme chléb a necháme 10min odstát. Poté pečeme 30-40min, až bude povrch křupavý.
-
5
Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.