Chilli hřebenatky
Suroviny
- 400 g Hřebenatka
- 1 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 0.5 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 377 mg
- Vláknina 637.5 mg
- Vitamín A 637.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji v pánvi wok orestujeme nasekaný česnek a zázvor dozlatova. Přidáme hřebenatky a opečeme je tak, aby chytly barvu. Poté přilijeme omáčku, víno a přidáme cukr a nasekané papričky. Vaříme směs na mírném ohni po 2 minuty. Zalijeme vývarem a přidáme nasekanou jarní cibulku.