Krůtí maso s kaštany, výhonky a zeleninou
Suroviny
- 450 g Krůtí prsa
- 130 g Žampiony čerstvé
- 120 g Bambusové výhonky
- 120 g Kaštany vodní
- 20 ml Olej sezamový
- 2 ml Olej rostlinný
- 20 ml Citronová šťáva
- 80 ml Sherry brandy
- 20 ml Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 844 mg
- Vláknina 4366 mg
- Vitamín A 4366 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sherry, šťávu, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a jeden prolisovaný stroužek česneku. Do směsi vložíme kostičky krůtího masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny v lednici.
-
2
Na wok pánvi na sezamovém i rostlinném oleji osmažíme maso dohněda a odložíme stranou. Na woku osmažíme rozpůlené žampiony, proužky papriky, plátky cukety a po třech minutách přidáme na jednu minutu čtvrtky jarní cibulky. Vložíme výhonky a vodní kaštany, maso, půl marinády a směs tři minuty prohříváme.