Jablkové řezy s kakaovou polevou
Suroviny
- 240 g Cukr krupice
- 100 g Ořechy vlašské
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 350 g Jablka
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 180 g Cukr krupice
- 150 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 30 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 236.8 mg
- Vláknina 4065.2 mg
- Vitamín A 4065.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, vejci, cukrem, oloupanými a nastrouhanými jablky, mletými oříšky, vanilkovým cukrem, skořicí a olejem. Vše dobře promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
-
3
Z 50g másla, cukru, kakaa a 2-3 lžic vroucí vody umícháme polevu a přelijeme jí ještě teplý moučník.