Zmrzlina plombiéres
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 26 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 420.2 mg
- Draslík 50 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.
-
2
Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.
-
3
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.
-
4
Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.
-
5
Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.
-
6
Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.
-
7
Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.
-
8
Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.
-
9
Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.