Frangipane
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1457 kcal
- Sacharidy 145 g
- Tuky 83 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 776.9 mg
- Draslík 132.2 mg
- Vláknina 1968.8 mg
- Vitamín A 1968.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1622 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko ohřejeme. Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko. Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.
-
2
350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, maizenou a rumem.
-
3
Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.
-
4
Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.