Krupicový nákyp s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 700 ml Kompot meruňkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 165.2 mg
  • Draslík 284 mg
  • Vláknina 6260 mg
  • Vitamín A 6260 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 803.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, krupice, 50 g másla a špetky soli uvaříme hustší kaši. Necháme částečně vychladnout.

  • 2

    Žloutky ušleháme s trochou cukru do pěny a vmícháme do kaše spolu s ušlehaným sněhem z bílků.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací mísy vlijeme polovinu kaše, poklademe okapanými meruňkami a zalijeme zbylou kaší. Povrch poklademe plátky másla.

  • 4

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu