Orientální okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okurka salátová
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 dl Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 294.7 mg
  • Vláknina 8388.3 mg
  • Vitamín A 8388.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové okurky omyjeme a neoloupané nakrájíme na tenčí kolečka nebo kostičky. Osolíme, posypeme zázvorem, přidáme jemně nasekané feferónky bez jadérek, nastrouhané papriky také bez jadérek a smícháme s nastrouhaným kokosem.

  • 2

    Vše zalijeme bílým jogurtem, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.

  • 3

    Salát ozdobíme drobně nakrájenou zelenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu