Mandlová pochoutka s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 4 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 119.3 mg
- Vláknina 3267.5 mg
- Vitamín A 3267.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Agar mícháme v hrnci na mírném ohni s polovinou uvedeného množství vody do rozpuštění. V dalším hrnci rozpustíme a zahřejeme cukr ve zbytku vody. Přilijeme mléko a mandlový extrakt, důkladně promícháme. Dbáme na to, aby se tekutina nezačala vařit.
-
2
Obsah obou hrnců smícháme v salátové míse a necháme vychladnout. Poté vložíme na 2-3 h do lednice.
-
3
Ztuhlý pudink před podáváním nakrájíme na menší kostky, vložíme do misek a zalijeme kompotovaným ovocem, včetně sirupu.