Dort Opera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 400 g Čokoláda na vaření
  • 350 g Poleva čokoládová
  • 100 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 100 g Mouka mandlová
  • 10 ml Kávový extrakt - tekutý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 210.2 mg
  • Draslík 134.9 mg
  • Vláknina 7112.5 mg
  • Vitamín A 7112.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a šleháme do bělavé pěny, poté přidáme mouku, Maizenu a mandlový prášek.

  • 2

    Promícháme a přilijeme 50 g rozpuštěného másla.

  • 3

    4 bílky vyšleháme v tuhý sníh, který zamícháme do těsta.

  • 4

    Máslem vymažeme a moukou vysypeme formu o velikosti 25 x 20 cm a těsto do ní nalijeme.

  • 5

    Pečeme při 180 °C 35 minut.

  • 6

    Upečené těsto vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

  • 7

    Čokoládu nastrouháme na jemné kousky, zalijeme horkou smetanou, přimícháme kávový extrakt a zbytek másla. Vypracujeme lesklý krém.

  • 8

    Piškot podélně rozkrojíme na tři stejné pláty. Pečicí formu omyjeme a vyložíme potravinářskou fólií.

  • 9

    Na dno dáme jeden plát těsta, potřeme polovinou krému a přiklopíme plátem dalším, postup opakujeme.

  • 10

    Dort dáme chladit na 6 hodin, vychlazený vyklopíme na mřížku.

  • 11

    Polevu rozehřejeme ve vodní lázni a dort jí polijeme. Necháme vychladnout a poté vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Komentáře k receptu