Rybízový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 41 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 344.5 mg
- Draslík 213.7 mg
- Vláknina 6575 mg
- Vitamín A 6575 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky.
-
2
Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto.
-
3
Do těsta přimícháme omytý osušený rybíz, nastrouhaný zázvor a 100 g cukru.
-
4
Těsto nalijeme do vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní 120 minut při 200°C.
-
5
Po upečení necháme zcela vystydnout.
-
6
Zbytek mléka svaříme s rozpůlenou vanilkou, odstavíme a přiklopené necháme louhovat.
-
7
Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přilijeme teplé mléko, ze kterého jsme odstranili vanilku.
-
8
Směs dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.
-
9
Pudink servírujeme společně s krémem, ozdobíme jej kuličkami rybízu.