Dušené skopové Crécy
Suroviny
- 125 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mrkev kořen
- 1000 g Skopová plec
- 6 g Tymián čerstvý
- 6 g Petržel kudrnka
- 40 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 1000 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 222 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 289.8 mg
- Vláknina 6197.8 mg
- Vitamín A 6197.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
-
2
Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na jemno.
-
3
Olej rozehřejeme s máslem a maso se zeleninou na něm osmažíme. Poté maso vyjmeme z hrnce, zeleninu zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout.
-
4
Přilijeme víno, přidáme rozetřený česnek a bylinky.
-
5
K zelenině vrátíme opět maso, zalijeme vše vývarem a zakryté dusíme 90 minut. Během dušení odstraníme přebytečný tuk.