Kysané zelí vídeňské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 367.5 mg
- Vláknina 6991.3 mg
- Vitamín A 6991.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí scedíme a je-li příliš kyselé, propláchneme je studenou vodou. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme jalovec, bobkový list a mín a dusíme doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a zpěníme ji na sádle. Zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí s vodou, strouhaný brambor, podle potřeby vodu, provaříme a ochutíme.