Omeleta jablková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 7 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 191.2 mg
- Draslík 227.7 mg
- Vláknina 6050 mg
- Vitamín A 6050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky a cukr třeme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku, špetku soli a vše zpracujeme na hladké a zahoustlé těsto.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
-
3
Z bílků a 20g cukru ušleháme tuhý sníh. Spolu s jablky jej vmícháme do těsta.
-
4
Máslo rozpálíme na pánvi, nalijeme trochu těsta a pomalu opékáme po obou stranách.
-
5
Jablkové omelety podáváme sypané skořicovým cukrem.