Tuňák s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 739.9 mg
- Vláknina 11775 mg
- Vitamín A 11775 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Elektrickým kráječem nakrájíme na co nejtenčí plátky lehce zamrazené filety z tuňáka. Plátky rozložíme na velkou plochou formu.
-
2
Vymačkáme citrony a necháme okapat kapary. Opereme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky ze stonků.
-
3
Plátky ryby pokapeme šťávou z citronu a rýžové víno smícháme s olivovým olejem. Přidáme maliny, rozmarýn, nadrobno nakrájenou řeřichu, kapary a směs dáme na rybu. Necháme 20 min odležet.
-
4
Plátky tuňáka můžeme podávat na malých bramboráčcích.