Tuňák s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 650 g Tuňák obecný
  • 250 ml Víno rýžové čínské
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Řeřicha
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 739.9 mg
  • Vláknina 11775 mg
  • Vitamín A 11775 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Elektrickým kráječem nakrájíme na co nejtenčí plátky lehce zamrazené filety z tuňáka. Plátky rozložíme na velkou plochou formu.

  • 2

    Vymačkáme citrony a necháme okapat kapary. Opereme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky ze stonků.

  • 3

    Plátky ryby pokapeme šťávou z citronu a rýžové víno smícháme s olivovým olejem. Přidáme maliny, rozmarýn, nadrobno nakrájenou řeřichu, kapary a směs dáme na rybu. Necháme 20 min odležet.

  • 4

    Plátky tuňáka můžeme podávat na malých bramboráčcích.

Komentáře k receptu