Roštěnky po brněnsku
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Olej rostlinný
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 125.4 mg
- Vláknina 3102.8 mg
- Vitamín A 3102.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Teprve nyní osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
-
2
Na oleji od masa zpěníme cibuli, vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Dusíme do změknutí. Maso vyndáme, šťávu necháme částečně odpařit, v hrnku s vodou rozmícháme mouku a přilijeme ke šťávě. Přidáme ještě hořčici a povaříme 15 až 20 minut. Vrátíme plátky masa do omáčky, aby se prohřály, a podáváme.