Roštěnky po moravsku
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 30 g Strouhanka
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Kmín drcený
- 5 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 13 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 760.8 mg
- Vláknina 9650.3 mg
- Vitamín A 9650.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
-
2
Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.