Hovězí závitky se slaninou
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 30 g Mouka polohrubá
- 600 g Hovězí kýta
- 500 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kari koření
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2509 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 100.6 mg
- Draslík 824.9 mg
- Vláknina 8941.5 mg
- Vitamín A 8941.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Na plátky položíme kolečka cibule, plátky kyselé okurky, plátky anglické slaniny a plátky syrových brambor. Zabalíme do závitků, převážeme nití a orestujeme na rozpáleném oleji s nadrobno pokrájenou cibulí. Restujeme, dokud cibule nezežloutne. Nyní zalijeme vodou a dusíme hodinu.
-
2
Dochutíme kari kořením, kmínem a dosolíme. Mouku rozkvedláme v trošce vody a přilijeme k masu. Promícháme a dusíme ještě 30 minut.