Bůčkový guláš na česneku
Suroviny
- 150 g Cibule
- 100 g Kabanos
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Vepřový bok
- 700 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Kmín drcený
- 10 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 97 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 392.7 mg
- Vláknina 2757.8 mg
- Vitamín A 2757.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kostí nakrájíme na kostky, uzeninu také. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostky masa a uzeniny, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a ochutíme pepřem a kmínem. Pokrm dusíme 20 minut a občas jej promícháme. případně podlijeme vodou.
-
3
Během dušení sbíráme tuk, který naléváme do rendlíku. Sebraný tuk zasypeme moukou a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme trochu mleté papriky, necháme ji v tuku rozpustit a ochucený tuk pak vlijeme do guláše. Dusíme dalších 20 minut. Minutu před koncem vaření vmícháme do guláše utřený česnek a dochutíme majoránkou.