Bůček dušený na jalovci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1177 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 90 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 986.1 mg
- Vláknina 27889 mg
- Vitamín A 27889 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji v pekáčku na rozpuštěném másle. Přidáme porce bůčku a trochu orestujeme. Potom přisypeme mouku, rozpustíme ji v tuku a smažíme dožluta.
-
2
Pokrm okořeníme celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem, podlijeme trochou vývaru, zakapeme octem a dáme péct. Pečeme a dusíme za občasného podlévání 45 minut.
-
3
Porce bůčku rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. Ihned podáváme.