Nádivka zeleninová s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Hrášek
  • 5 g Majoránka
  • 40 g Strouhanka
  • 150 g Játra drůbeží
  • 5 g Pelyněk obecný
  • 0.5 ks Květák
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 2290.7 mg
  • Vláknina 30189 mg
  • Vitamín A 30189 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 266.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Květák vložíme do misky, rozmačkáme šťouchadlem, přidáme vejce, drůbeží játra pokrájená na malé kousky, osolíme, opepříme, přisypeme posekaný pelyněk a majoránku. Nakonec posypeme strouhankou a přidáme dvě lžíce nakládáného hrášku. Všechny suroviny dobře promícháme a dáme vychladit.

  • 3

    Nádivka je vhodná do vepřových rolád.

Komentáře k receptu