Nádivka zeleninová s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 2290.7 mg
- Vláknina 30189 mg
- Vitamín A 30189 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 266.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Květák vložíme do misky, rozmačkáme šťouchadlem, přidáme vejce, drůbeží játra pokrájená na malé kousky, osolíme, opepříme, přisypeme posekaný pelyněk a majoránku. Nakonec posypeme strouhankou a přidáme dvě lžíce nakládáného hrášku. Všechny suroviny dobře promícháme a dáme vychladit.
-
3
Nádivka je vhodná do vepřových rolád.