Kuřecí prsa s kukuřicí a sýrem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 150 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Celer sterilovaný
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Dýně sterilovaná
- 2 kávová lžička Koření pěti vůní
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Víno portské
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 48.2 mg
- Draslík 744.9 mg
- Vláknina 5395 mg
- Vitamín A 5395 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Připravíme marinádu. V míse smícháme olej, omáčku Hoisin a víno. Nudličky masa promícháme s marinádou a necháme je v chladničce 20 minut. Koriandrové lístky omyjeme.
-
3
Sterilovanou dýni, malé kukuřičné klásky a nakládaný celer scedíme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tofu sýr nakrájíme no kostičky.
-
4
Ve woku rozpálíme olej, na který vložíme maso i s marinádou. Promícháme a dusíme pod pokličkou necelých 10 minut. Pak teprve osolíme podle chuti, přimícháme opatrně sýr Tofu, opepříme, znovu promícháme a podáváme s lístky koriandru.