Jablečné kroužky se skořicí
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Kompot malinový
- 4 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 kávová lžička Cukr skořicový
- 4 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 6 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 330.1 mg
- Vláknina 12238.5 mg
- Vitamín A 12238.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme jablka na plátky asi 2cm široké.
-
2
Prosijeme mouku, přisypeme kypřící prášek, špetku citronové kůry a cukr. Přilijeme podle potřeby mléko, vejce a promícháme.
-
3
Plátky jablek v těstíčku obalíme a smažíme na pánvi.
-
4
Hotové posypeme moučkovým cukrem, kousky celé skořice a malinovým kompotem na ozdobu.