Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem
Suroviny
- 50 g Strouhanka
- 600 g Treska aljašská
- 2 ks Citrony
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 762.6 mg
- Vláknina 6411.5 mg
- Vitamín A 6411.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rozpuštěného másla vmícháme drobně posekané ořechy, strouhanku, lžíci petrželové nati, šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu a polovinu lístků rozmarýny. Promíchanou směs navršíme na plátky tresky, které jsme vložili do pekáče vyloženého alobalem potřeným olejem.
-
2
V mezičase připravíme dresink. V míse rozmícháme šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu, utřený česnek, pokrájenou chilli papričku bez semínek a zbytek drobně nasekaných bylinek. Do umíchané směsi vlijeme olej a řádně promícháme.
-
3
Upečené rybí plátky rozdělíme na talíře, polijeme připraveným dresinkem a hned podáváme.