Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 600 g Treska aljašská
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 762.6 mg
  • Vláknina 6411.5 mg
  • Vitamín A 6411.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozpuštěného másla vmícháme drobně posekané ořechy, strouhanku, lžíci petrželové nati, šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu a polovinu lístků rozmarýny. Promíchanou směs navršíme na plátky tresky, které jsme vložili do pekáče vyloženého alobalem potřeným olejem.

  • 2

    V mezičase připravíme dresink. V míse rozmícháme šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu, utřený česnek, pokrájenou chilli papričku bez semínek a zbytek drobně nasekaných bylinek. Do umíchané směsi vlijeme olej a řádně promícháme.

  • 3

    Upečené rybí plátky rozdělíme na talíře, polijeme připraveným dresinkem a hned podáváme.

Komentáře k receptu