Pirohy s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 28

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 15.6 mg
  • Vláknina 1128.1 mg
  • Vitamín A 1128.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a olej a uhněteme hladké, přiměřeně tuhé těsto (podle potřeby přidáváme vodu), které necháme odležet. Mezitím připravíme náplň z vajec, nastrouhaného ovčího sýra a mléka, vše důkladně promícháme v misce. Z těsta uválíme středně silný plát, z něhož hrnkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na každé kolečko navršíme lžičkou náplň v přiměřeném množství, aby se, když kolečko přeložíme, nevytlačovala ven. Okraje přeloženého kolečka stiskem mezi prsty důkladně spojíme a vzniklé pirohy klademe na vymazaný plech. Nakonec je všechny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu