Rýžové kuličky s cibulkou a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže Basmati
  • 100 g Zázvor celý
  • 100 g Ananas kandovaný
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Cibule červená
  • 6 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 237.3 mg
  • Vláknina 6984 mg
  • Vitamín A 6984 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rýžových kuliček si připravíme náplň: omytý koliandr drobně pokrájíme, oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky a usmažíme je dozlatova na másle a smícháme s koliandrem a kandovaným ananasem, který jsme nakrájeli nadrobno.

  • 2

    Červenou lahůdkovou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky.

  • 4

    Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků, které si vyložíme koliandrovými lístky a plátky zázvoru. Kuličky nakonec posypeme plátky červené cibule.

  • 5

    Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky s kuličkami usadíme do woku, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 10 minut.

  • 6

    Kuličky podáváme se sladkokyselou omáčkou.

Komentáře k receptu