Rýžové kuličky s cibulkou a ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 237.3 mg
- Vláknina 6984 mg
- Vitamín A 6984 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rýžových kuliček si připravíme náplň: omytý koliandr drobně pokrájíme, oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky a usmažíme je dozlatova na másle a smícháme s koliandrem a kandovaným ananasem, který jsme nakrájeli nadrobno.
-
2
Červenou lahůdkovou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky.
-
4
Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků, které si vyložíme koliandrovými lístky a plátky zázvoru. Kuličky nakonec posypeme plátky červené cibule.
-
5
Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky s kuličkami usadíme do woku, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 10 minut.
-
6
Kuličky podáváme se sladkokyselou omáčkou.