Mousse z bílé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Čokoláda bílá
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 131.6 mg
  • Draslík 120.1 mg
  • Vláknina 212.7 mg
  • Vitamín A 212.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odděleně našleháme šlehačku. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a vyjmeme. Žloutek rozšleháme na pěnu a smícháme s cukrem a roztavenou čokoládou. Potom opatrně přimícháme nejdřív šlehačku a pak sníh z bílků.

  • 2

    Hotové mousse naplníme do skleněné mísy a přes noc uložíme do chladničky. Podáváme naporcované zmrzlinářskou lžící, rozdělíme na talíře, ozdobíme čokoládovou omáčkou a lístky máty.

Komentáře k receptu