Čokoládové fondue s exotickým ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 52 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 914.9 mg
- Vláknina 19300.2 mg
- Vitamín A 19300.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme smetanu. Čokoládu nakrájíme na kousky a zvolna ji ve smetaně rozpustíme. Mícháme a přidáme vanilkový cukr. Horké uchováme.
-
2
Banán a jablko oloupeme. Banán nakrájíme na silné plátky. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Banán a jablko ihned pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Plátky ananasu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek. Kiwi nakrájíme na kousky.
-
4
Ovoce úhledně upravíme na talíře a podáváme s rozpuštěnou čokoládou.