Křupavé brambory s mrkví a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 300 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 5 ks Bobkový list
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo pomazánkové
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1096.5 mg
  • Vláknina 19066.5 mg
  • Vitamín A 19066.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme je na vymazaný plech, osolíme, pokryjeme vločkami pomazánkového másla. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 2

    Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky a spolu s bobkovým listem vmícháme do brambor. Pečeme dalších 25 minut a během pečení občas zamícháme.

  • 3

    Nasekané bylinky a prolisovaný česnek smícháme s olivovým olejem. Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby, promícháme s ochuceným olejem.

  • 4

    Podáváme ihned jako přílohu k minutkám.

Komentáře k receptu