Vepřové maso s krupkami na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 87 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 172.8 mg
- Draslík 283.9 mg
- Vláknina 992.8 mg
- Vitamín A 992.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečené vepřové maso, nejlépe libovější bůček, nakrájíme na kostky.
-
2
Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme omyté a okapané krupky, posypeme solí, pepřem, kmínem, orestujeme a podlijeme vodou. Pánev zakryjeme a krupky dusíme doměkka.
-
3
Potom přidáme do pánve kostky masa, promícháme, ochutíme ještě majoránkou, necháme prohřát a můžeme podávat.