Vepřové maso s krupkami na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřové maso pečené
  • 100 g Česnek
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 300 g Krupky trhané
  • 800 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 3 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 172.8 mg
  • Draslík 283.9 mg
  • Vláknina 992.8 mg
  • Vitamín A 992.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečené vepřové maso, nejlépe libovější bůček, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme omyté a okapané krupky, posypeme solí, pepřem, kmínem, orestujeme a podlijeme vodou. Pánev zakryjeme a krupky dusíme doměkka.

  • 3

    Potom přidáme do pánve kostky masa, promícháme, ochutíme ještě majoránkou, necháme prohřát a můžeme podávat.

Komentáře k receptu