Karamelová omáčka s banány k ananasovým palačinkám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Banány
  • 550 g Kompot ananasový
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 75 g Cukr krupice
  • 5 g Pomerančová kůra
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 285.9 mg
  • Draslík 319.3 mg
  • Vláknina 7757.5 mg
  • Vitamín A 7757.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce smícháme se špetkou soli, s pomerančovou kůrou, javorovým sirupem nebo cukrem a moukou. Postupně přiléváme 350 ml mléka a umícháme hladké těsto. Necháme 30 minut odpočívat a podle potřeby pak ještě přilijeme trochu mléka.

  • 2

    Plátky ananasu necháme dobře okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme trochu přepuštěného másla a nalijeme na ni čtvrtinu těsta. Po jedné minutě položíme na povrch palačinky tři plátky ananasu a posypeme je lžičkou strouhaného kokosu. Podle potřeby přidáme do pánve máslo, palačinku obrátíme a dopečeme. Další tři palačinky připravíme stejným způsobem.

  • 4

    Cukr roztavíme na světlý karamel. Zahřejeme med a 250 g smetany a opatrně přilijeme ke karamelu. Banán oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme jej do karamelové omáčky a prohřejeme. Vmícháme máslo a hmotu protřeme sítem. Podle potřeby přidáme zbývající smetanu.

  • 5

    Omáčku k palačinkám můžeme podávat teplou i studenou.

Komentáře k receptu