Pomerančová omáčka k čokoládovému pudinku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 25 g Kakao - prášek
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 180 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr vanilka
  • 50 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Ovesné vločky
  • 120 g Solamyl - bramborový škrob
  • 70 ml Víno bílé
  • 30 ml Káva Espresso
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 cl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1315 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 314.8 mg
  • Draslík 1773.3 mg
  • Vláknina 15100 mg
  • Vitamín A 15100 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme do pěny se 150 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Vmícháme vejce, rum, instantní kávu, ovesné vločky, 5 lžiček škrobové moučky (Solamyl), kakao a prášek do pečiva. Postupně přilijeme mléko. Pudinkovou formu (obsah 2 l) vymastíme, vysypeme rozdrcenými vločkami a naplníme připravenou hmotou. Zakryjeme a v horké vodní lázni vaříme 75 minut. Pomeranče omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbývající škrobovou moučku rozmícháme ve víně, přidáme zbylý cukr a necháme vzkypět. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, máslo, promícháme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se zbývajícím vanilkovým cukrem. Pudink vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou a ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu